svein og rotta og ufo-mysteriet

De er nemlig på sommerferie hos bestemor på landet, og rottene Halvorsen, James Bond og Pippi er selvsagt med. Den kule sommerferien med sene sommerkvelder og bestemors stjernekikkert, varm sjokolade og masse godteri ser ut til å gå i vasken for Svein og vennene hans. De er nemlig på sommerferie hos bestemor på landet, og rottene Halvorsen, James Bond og Pippi er selvsagt med. De har gledet seg til nye oppdagelser på stjernehimmelen, men i stedet er barna sjokkerte vitner til at bestemor plasseres på gamlehjem, hvor gamlingene dør som fluer.

De prøver å muntre opp bestemor som best de kan, men hun blir mer og mer koko. Da Halvorsen etter hvert viser de samme symptomene som bestemor, blir barna overbevist om at det foregår skumle ting på gamlehjemmet. Etter nøye undersøkelser viser det seg at gamlehjemmet skjuler utenomjordiske vesener på jakt etter kunnskap. Og kunnskap finnes i de gamles sjeler, både bestemor sin og Halvorsens.

For å hindre at bestemors sjel stjeles av romvesener, kidnapper barna bestemor, med viktig hjelp fra rottene. Med både Onkel Trygve, manngard og mystiske UFO-mennesker etter seg, stikker barna og bestemor av i skogen. Et mystisk lys kommer fra himmelen, og bestemor forsvinner. Ble hun fanget av romskipet likevel?

Premiere: 09.03.2007
Sjanger: Barn/Familie
Manus: Gunnar Alf Hammer og Endre Lund Eriksen
Basert på "Svein og rotta i solsystemet" av Marit Nicolaysen
Regi: Vibeke Ringen
Produsent: Synnøve Hørsdal
Medvirkende: Thomas Saraby Vatle, Luis Engebrigtsen Bye, Celine L. Dyran Smith, Rut Tellefsen

Full kreditering på IMDB