Ran

Fem unge menn drømmer om det spektakulære ranet – det store millionkuppet – det som skal sikre dem for resten av livet. En gryende kjærlighet utfordrer kameratskapet. Vennskap og lojalitet slår sprekker, og politiet er like i hælene på dem. Men det siste kuppet er blitt en besettelse.
 
Ran er et høyprofilert tv-drama i fire episoder. Det er blanding mellom drama og action, som både handler om spektakulære ran, og om vennskap og tilhørighet. Dilemmaet gjengen møter er likt med hva de fleste av oss erfarer: Det kommer et punkt hvor veiene skilles, hvor man innser at man som gamle venner har vokst fra hverandre.
 
Det som er ytterligere problematisk for gutta i gjengen er at dette bruddet ikke bare er en litt trist og melankolsk erfaring – det er også en trussel mot deres liv, deres fremtid og deres identitet.

Premiere: 14.02.2005
Sjanger: Krim/Drama
Manus: Siv Rajendram Eliassen, Pål Aam, Lars Gudmestad, Ivar Køhn
Regi: Gunnar Vikene
Produsent: Synnøve Hørsdal
Medvirkende: Anders Baasmo Christiansen, Kyrre Hellum, Edward T. Schultheiss, Biniam Yhidego, Cato Skimten Storengen, Anna Katharina Haukeland, Henrik Schatvet, Christian Soldal, Eivind Sander, Truls Einar Toftnes, Marius Njølstad, Martin Meldvold, Adrian Eilertsen, Akrem Hassen

Full kredit IMDB