Min misunnelige frisør

I ti år har Bent klippet håret sitt hos Frank. Han er aldri borte fra jobben, og han bringer trofast den daglige middagen til sin far. Bent lever et stabilt og forutsigbart liv, omgitt av trygge rutiner.  Men så en dag kommer Susie inn i nabolaget og åpner en salong med aromaterapi.  Susie er en kvinne med myke hender, et stort hjerte og en ekstremt dårlig hukommelse. Hun husker faktisk ikke hvem hun likte i går, eller hvem hun traff i stad.
 
Frisøren Frank er umiddelbart skeptisk til både dame og forretning, og han forsøker å få Bent til å holde seg unna. Men Bent lar seg motvillig fascinere av at Susie tror at ethvert møte er deres første. Bents velordnede og anonyme tilværelse blir vanskeligere, men også morsommere. Han bestemmer seg for å gjøre noe nytt i livet sitt. I det minste skifte frisør. 
 
Dette er en varm og underfundig historie der spenningen ligger i kollisjonen mellom ulike mennesketyper. Ulike typer som utfordrer hverandre og gir støtet til det vanskeligste av alt – å forandre livet sitt.

Premiere: 03.09.2004
Sjanger: Drama
Manus: Lars Saabye Christensen og Annette Sjursen
Basert på «Den Misunnelige Frisøren» av Lars Saabye Christensen
Regi: Anette Sjursen
Produsent: Dag Alveberg
Medvirkende: Gard Eidsvold, Hildegunn Riise, Bjørn R. Sundquist, Espen Skjønberg, Jørgen Langhelle, Kristoffer Joner

Priser og nominasjoner
Rouen Nordic Film Festival: Best Actor, to Bjørn Sundquist
International Filmfestival Mannheim-Heidelberg: Special Jury Award, Best Director

Full kredit IMDB