mennesker i solen

Det er Sankthansaften, og solen steker fra skyfri himmel.

På campingplassen har ferien startet. Siv og Svein har leid en hytte for å tilbringe tid med sin ti år gamle sønn Simon. Sivs hovedmål for ferien er å sole seg så mye som mulig og å ta et avbrekk fra en stresset hverdag – hun er tydelig trett av sitt liv med Svein. Han er en enkel fyr som mest av alt lengter etter et erotisk eventyr, gjerne med sin kone, men han er åpen for alternativer.

Ingrid og Stig er på sin årlige utflukt til campingplassen. I år glemte de å reservere i tide og fikk dermed ikke hytta med sjøutsikt. Den er til Stigs store irritasjon bebodd av Siv og Svein. Paret er både avhengig av hverandre og hatefulle overfor hverandre. Hva i all verden skjer når den sosialt inkompetente Svein foreslår at parene skal slå sine pjalter sammen på Sankthansaften? Mens parene diskuterer sine hverdagstragedier, overser de fullstendig det usedvanlig varme været, det mystiske lyset, fluene og den døende fisken. Først når det er for sent, oppdager de at de har ignorert tegnene og at alt er tapt.

Alt i alt er dette altså en helt tradisjonell sommerkomedie, bortsett fra at verden går under. Dette er en dommedagskomedie.

Premiere: 04.03.2011
Sjanger: Komedie
Manus: Jonas Gardell
Regi: Per-Olav Sørensen
Produsenter: Synnøve Hørsdal og Cornelia Boysen
Coprodusenter: Film i Väst, Nordisk Film Production
Medvirkende: Kjersti Holmen, Ingar Helge Gimle, Ane Dahl Torp, Jon Øigarden, Ghita Nørby, Oscar Lunde
 

Full kredit IMDB