maskeblomstfamilien

Det er sommeren 1951. Lillian og Amund Wang får sitt første og eneste barn. En gutt. Eller er det en pike? Ute er det solformørkelse. Fuglene slutter å synge. Foreldrene nekter operasjonen som kunne gjort Adrian til et helt menneske.  Leiligheten i Oscarsgate blir et drivhus der de forferdeligste blomstene gror. Her vokser den splittede Adrian opp med forstillelse, taushet, løgn og døende kjærlighet. Her lærer han sin skamløshet å kjenne.

Sommeren 1966 overhører Adrian samtalen som oppsummerer og besegler hans skjebne.  Han velger ikke offerets rolle, men angriperens: Han går til krig mot foreldrene og får en kraft til å handle som er forløsende, men også livsfarlig for alle som er i hans nærhet, fordi han til slutt ikke kan kontrollere den.  En serie hendelser endrer Adrians liv dramatisk i løpet av noen korte høstmåneder.  Er det tilfeldigheter, eller kan de knyttes til Adrian? Ingen stiller spørsmål. Gjennom hovedrollen som Ødipus i en skoleteateroppsetning og møtet med Heidi, opplever Adrian seg selv i en større sammenheng, og han kan ikke unngå å innse sin egen tragedie. Han møter sin skyldfølelse, sin skam, innser sitt ansvar, befriende og ødeleggende på samme tid, og tar sin straff.

Premiere: 08.10.2010
Sjanger: Drama 
Manus: Lars Saabye Christensen og Åse Vikene
Basert på "Maskeblomstfamilien" av Lars Saabye Christensen
Regi: Petter Næss
Produsenter: Dag Alveberg og Synnøve Hørsdal
Medvirkende: Marcus Aarnseth, Maria Bonnevie, Eindride Eidsvold, Kjersti Holmen, Andrea Pharo Ronde, Dennis Storhøi, Hallvard Holmen, Bjørn R. Sundquist

Se full kredit på IMDB