kunsten å tenke negativt

Dette er et burlesk drama om den trafikkskadde og handikappede Geirr (35), som i et forsøk på å vise alle hvor jævlig han har det, har nådd enden av sin egen blindvei. Isolasjon, våpenfiksering, egenmedisinering og grenseløs bitterhet gjør at kjæresten Ingvild (33) ikke lenger vet hva hun skal gjøre. I et siste desperat forsøk på å redde forholdet, inviterer hun hjem den kommunale positivitetsgruppa, som med hjelp av den løsningsfokuserte metoden ser muligheter i selv de sorteste hull. De har rett og slett blitt en veldig positiv gjeng. Med trusselen om samlivsbrudd hengende over seg blir Geirr motvillig med på møtet.

Gruppeleder Tori (40) går løs på Geirr med all sin positive profesjonalitet, og gruppa gjør sitt beste for å bistå henne. Det tar allikevel ikke lang tid før Geirr oppdager at den smilende gjengen er minst like miserable som han selv: Lillemor (65) er en ensom og bitter vestkantfrue som har havnet på hybel, Asbjørn (50) er en stum slagpasient proppfull av uforløst aggresjon og Marte (28), lam fra halsen og ned, er smilende fra øre til øre for å skjule hva hun egentlig føler for kjæresten Gard (38). Det var nemlig han som glemte å sikre klatretauet.

Det er dermed duket for et intenst døgn hjemme hos Geirr og Ingvild, der Geirr ikke ønsker å se positivt på noe som helst. Han får etter hvert positivitetsmedlemmene med seg; på først å nedkjempe gruppas leder. Fullstendig fritatt fra å tenke positivt kjemper de seg deretter gjennom en natt med fortvilelse, bisarre konfrontasjoner og ubehagelige sannheter, inntil dagen gryr og de igjen kan øyne lyset. Positivitetsgruppa har lært seg kunsten å tenke negativt.

Premiere: 03.11.2006
Sjanger: Svart komedie
Manus: Bård Breien
Regi: Bård Breien
Produsent: Dag Alveberg
Medvirkende: Fridtjov Såheim, Kjersti Holmen, Kari Simonsen, Marian Saastad Ottesen, Kirsti Eline Torhaug, Per Schaaning, Henrik Mestad

Priser og nominasjoner
Karlovy Vary International Film Festival: Crystal Globe for Best Director
Nordic Film Days Lübeck: NDR Prize (Main Award)
Torino Film Festival: Scuola Holden Award for Best Script
Les Rencontres Internationales à Paris: Prix de la Presse

Full kreditering på IMDB