Kjærlighet er...

Fire novellefilmer om kjærlighet.

Spenn (regi: Jens Lien, manus: Lars Gudmestad)
Jens Eriksen har havnet i økonomiske vanskeligheter, og nå vil kreditorer og torpedoer ha sitt. Verste er det likevel at Jens ikke fikser å være en god og kjærlig far for sin 10 år gamle sønn. Han blir tilslutt nødt til å begå et ran for å få slettet gjelden sin.

Salt & pepper (regi: Grethe Bøe, manus: Ellen-Astri Lunde)
Bitten er 25 år og føler seg like slapp og bleikfeit som de fiskepuddingene hun står og selger i fiskematbutikken Madame Bergen. Hun tror kjæresten, den fotballgale Freddy, ikke vil ha henne lenger når hun på grunn av sin ferme figur, sprenger brudekjolen i prøverommet. I et siste forsøk på å bli slank, begynner hun på afrikansk dans, men Bitten er ikke så rytmisk som hun liker å tro. Hun er skikkelig stiv og klønete, og det blir ikke lettere av at hun forelsker seg i danselæreren Abu, men Freddy vil ha madammen tilbake.

Til verdens ende (regi: Trygve A. Disen, manus: Morten Hovland)
Emma jobber på det lokale supermarkedet sammen med Siss, hvor hovedsysselen er å lese dagens tilbud og vurdere kundenes personligheter ut i fra hva de legger på handlebåndet. Emma har dessuten et slags forhold til butikksjef Stein, og er derfor i ferd med å akseptere at hennes fremtid kommer til å dreie seg rundt om transportbåndet i kassa. Men så en dag strander Even i butikken, og det møte får konsekvenser for dem alle.

Et sikkert opplegg (regi: Mathias A. Jordal, manus: Birgitte Bratseth)
Tre tenåringsgutter drar på overraskelsesbesøk til tre jenter som er alene på hyttetur. Med seg har de et nummer av Cupido, en pakke kondomer og øl, og på hytta er det dessuten badstue. Guttene har fordelt jentene seg i mellom og er sikre på at det skal “bli noe på dem”. Opplegget er så opplagt at det knapt kan slå feil, men leken tar en annen og farligere vending enn det de hadde forventet.

Premiere: TV2, 11.04.2003
Sjanger: TV-Drama 4 x 25 min
Manus: Lars Gudmestad, Ellen-Astri Lunde, Morten Hovland, Birgitte Bratseth
Regi: Jens Lien, Grethe Bøe, Trygve A. Diesen, Mathias A. Jordal
Medvirkende: Jørgen Langhelle, Aksel Hennie, Siw Anita Andersen, Bjarte Hjelmeland,
Cecilie Mosli og Gard Eidsvold