Jonny Vang

De tre barndomsvennene har satt seg selv i en litt komplisert trekant-situasjon: Jonny prøver å være bestevenn med Magnus, Magnus prøver å være gift med Tuva, og Tuva prøver å ha regelmessig sex med Jonny på et vennskaplig plan.
 
Situasjonen er ikke særlig holdbar i lengden, og Jonny Vang bestemmer seg for å ordne opp. Men ikke før han har fortalt Tuva om sine planer for et mer stabilt forhold, så er det noen som slår Jonny Vang i hodet med en spade. Jonny aner en sammenheng, men både Tuva og Magnus påstår at de er uvitende om attentatet.
 
Angrepene mot Jonny fortsetter, og vennskap, ekteskap, farskap og knullskap settes på prøve ettersom han blir skutt, får ødelagt bilen, får sabotert bedriften, mister huset og nektes banklån. Jonny Vang er imidlertid ikke den som gir seg!
 
Jonny Vang er en frodig og humoristisk film, full av musikk og personlighet, om å ta et skritt av gangen mot dagen som ligger der fremme et sted. Det er en film om å foreta valg, selv om valgmulighetene er begrenset. Det er en enkel film om livet. Ingenting blir som forventet. Og alt er ikke som man tror.

Premiere: 14.02.2003
Sjanger: Drama
Manus: Ståle Stein Berg
Regi: Jens Lien
Produsent: Dag Alveberg
Medvirkende: Aksel Hennie, Laila Goody, Fridtjov Såheim, Anders Ødegaard, Marit A. Andreassen, Bjørn R. Sundquist, Nils Vogt, Silje Salomonsen, Trond Brænne

Priser og nominasjoner
Cinequest Film Festival: Director's Award Global Landscapes
Grenzland Filmtage Selb: Camera Priz
Shadowline Salerno Film Festival: Visions in Transit: Best Film
Brussels European Film Festival: Best Actor, to Aksel Hennie
National Film Award Amanda for Best Actor in a Leading Role, to Aksel Hennie,
Nominated for the National Film Award Amanda for Best Film

Full kredit IMDB