I produksjon:

 

Askeladden – I Dovregubbens hall

Premiere: 09/2017 | Spillefilm/Familiefilm/Eventyr
Regissør: Mikkel Sandemose
Manus: Aleksander Kirkwood Brown & Espen Enger
Produsent: Åshild Ramborg & Synnøve Hørsdal

Vi er i Norge, en gang for lenge, lenge siden. Den fattige bondesønnen Espen Askeladd og brødrene hans begir seg ut på en farefull ferd for å redde kongerikets prinsesse, så de kan bruke belønningen til å gjenoppbygge familiegården. Prinsessen er kidnappet av selveste Dovregubben; et grusomt troll som sies å være umulig å bekjempe.

 

Solan & Ludvig – Månelyst i Flåklypa

Premiere: 2018 | Stop motion-animasjon/Familiefilm
Regissør: Rasmus A. Sivertsen
Manus: Karsten Fullu
Produsent: Cornelia Boysen & Synnøve Hørsdal

I det internasjonale månekappløpet er det norske bidraget ledet an av den briljante oppfinneren Reodor fra den lille bygda Flåklypa. Med Solan og Ludvig som modige astronauter, er det naturlig å spørre seg hva som egentlig kan gå galt? Men det er ganske mye, faktisk – på det farlige oppdraget oppdages hemmelige passasjerer, skjulte agendaer, og ingenting virker som det går etter planen. Solan og hans venn Ludvig møter en del overraskelser på sin ferd til månen.

Dette er den tredje filmen i stop-motion-trilogien om de kjære karakterene fra Flåklypa-universet.

 

Lykkeland (TV)

Estimert premiere: NRK | TV-drama 8 x 45 min
Regissør: Petter Næss
Manus: Mette M. Bølstad
Basert på en idé av: Synnøve Hørsdal & Siv Rajendram
Produsent: Synnøve Hørsdal & Ales Ree

LYKKELAND er fortellingen om velstandsutviklingen i den vestlige verden, om et land i endring, en by midt i et gullgraverrush, og tre unge mennesker som blir kastet inn i en virvelvind av nye muligheter. Alt er i bevegelse, alt er nytt, gøy, spennende, stort, og i blant truende og fremmed. Hvordan skal de takle alt dette?

Vi befinner oss i Stavanger sommeren 1969. Internasjonale oljeselskaper er i ferd med å trekke seg ut. Ingen tror det finnes olje på norsk sokkel. Vi befinner oss på Nyman hermetikk og rederier. Fisk har vært og er byens største ressurs, men Nordsjøen er i ferd med å fiskes tomt. Det er krise i Stavanger.

Lille julaften 1969 borer Phillips petroleum seg inn i tidenes største oljebrønn. Og alt endres.

Utviklingen i byen Stavanger, og hvordan livene til menneskene som bodde der ble forandret i løpet av noen få år, er et bilde på fremveksten av det nye Norge. Et stykke destillert samfunnsutvikling som viser oss hvordan vi havnet der vi er i dag. Den norske oljen endte ikke opp i privat eie, staten beholdt den, og i dag er vi alle rike. LYKKELAND undersøker hvordan dette foregikk. Hvor mye hvert enkelt individ er villig til å oppgi for fellesskapets beste, og hva samfunnet er villig til å oppgi for hver enkelt av oss.

Nå som oppturen har stanset, og vi er på vei over i en ny fase, er denne fortellingen mer aktuell enn noensinne: Vi lever i en brytningstid, og det er på tide å se seg tilbake.

LYKKELAND er fortellingen om Norge. Hvem vi er, hvem vi var, og hvordan vi ble sånn.

 

Harajuku 

Estimert premiere: 2018 I Drama
Regissør: Eirik Svensson
Manus: Sebastian Torngren Wartin
Basert på en idé av: Eirik Svensson
Produsenter: Cornelia Boysen & Ales Ree

Femten år gamle Vilde har aldri møtt faren sin. Det er lille julaften på Oslo Sentralstasjon, og Vilde er sammen med vennene i cosplay-miljøet. Hun ser ut som en japansk animekarakter, med det lilla håret og den spesielle sminken. De andre drar fra henne en etter en for å dra hjem til familiene sine for å feire jul. Vilde blir værende. Hun skal møte faren sin for første gang.

 

SONJA

Estimert premiere: 2018 | Drama
Regissør: Anne Sewitsky
Manus: Mette M. Bølstad & Andreas Markusson
Produsenter: Synnøve Hørsdal & Cornelia Boysen

SONJA er en film om en av verdens største idrettsutøvere, om hun som er den direkte årsaken til at kunstløp ble en verdensidrett, hun som bestemte seg for å dra til Hollywood i 1936 for å bli filmskuespillerinne. Hennes første film satte salgsrekorder og var den filmen som solgte mest billetter i verden i 1937. Hun blir en av de rikeste kvinnene i sin tid, er alltid omringet av fans, elskere og familie – aldri alene. Når hun blir eldre, begynner stjernestatusen å fade ut, men hun nekter å gi seg. Alt kollapser når hun faller, full på dårlig is, i Rio de Janeiro.

I 1936 tar Sonja Henie med seg hele familien og flytter til Hollywood. Hun har allerede vunnet elleve VM- og tre OL-gull i kunstløp, men vil ha mer. Og nå har Sonja forstått at det er filmstjernene som er de mest glamorøse, og har hele verdens øyne rettet mot seg.

Med samme selvtillit og pågangsmot som på isen beseirer Sonja filmindustrien. Hennes første film, One In A Million, blir den mest sette i verden det året. Hun havner på coveret av Time Magazine, og blir en av de best betalte skuespillerinnene i Hollywood. Alltid med familien rundt seg, aldri alene, og med stor appetitt på penger, menn, fester og alkohol.

Men etter tretten filmer og to ulykkelige ekteskap begynner både publikum og hennes nærmeste å forlate henne. Og Sonja tåler ikke å være alene.

SONJA er fortellingen om et norsk ikon og et helt bemerkelsesverdig menneske.