hokus pokus albert åberg

Hokus pokus Albert Åberg er den første helaftens spillefilmen om Albert. Den handler om virkelighetens illusjoner og magi, men også om løgn og fantasi – og en drøm om å bli stor nok til å få en hund!

Albert mener han er stor nok til å få en hund nå som han har begynt på skolen og snart fyller syv år, men pappa syns fortsatt han er altfor liten til et så stort ansvar. Albert prøver alt han kan for å overbevise pappa om at han tar feil, men det er ikke så lett for en liten gutt som fortsatt benytter seg av en fantasivenn for å løse sine problemer.

Albert får et nytt håp når han blir kjent med en ekte trollmann. Med magiens hjelp kan han kanskje få seg en hund likevel, tenker han, og kaster seg inn i magiens fantastiske verden med stor entusiasme. Albert tvinges til innsikt om at virkelige problemer ikke kan løses ved hjelp av trylling. Det blir et stort vendepunkt for ham, for da må han samtidig erkjenne at han kanskje likevel ikke er så stor som han ønsket å tro.

Men når drømmen til slutt blir virkelighet på en måte han ikke kunne forestilt seg, så er det nesten magisk som trylling likevel.

Premiere: 13.09.2013
Sjanger: Barn / 2D animasjonsfilm
Manus: Hans Åke Gabrielsson og Tora Berg
Basert på "Hokus pokus, Albert Åbert" av Gunilla Bergström
Regi: Torill Kove
Produsenter: Kristin Ulseth og Cornelia Boysen
Executive produsent: Synnøve Hørsdal
Coprodusenter: A. Film Productions Aps, Eyeworks Film & TV-Drama (SE)
Medvirkende: Henrik Forsbak Langfeldt, Kim Haugen, Fredrik Frafjord, Linnea Aksnes-Pehrson

Full kredit på IMDB