en fiende å dø for

Teorien om Pangea - den tyske vitenskapsmannen Alfred Wegeners idé om at alle verdensdeler en gang har hengt sammen – ble tidlig på 1900-tallet flittig diskutert av en gruppe forskere. Tross for trusselen om en verdenskrig, bestemmer tyskerne seg for å sette sammen en ekspedisjon for å lete etter bevis på hans teori.

Reisen går til Svalbard og ledes av en tysk geolog, Friedrich, og hans nydelige assistent Leni. Med på reisen er også tre andre fremstående forskere, to engelskmenn og en svensk, Gustav de Geer, samt skipets norske kaptein og den russiske besetningen.

Til tross for ekspedisjonens entusiastiske mannskap, vokser en spenning av politisk natur frem under reisen som bunner i det økende og spente forholdet mellom landene. Alt blir enda mer komplisert når Gustav og Leni forelsker seg i hverandre … Alle ombord i båten befinner seg plutselig midt i en global maktkamp når England og Frankrike erklærer krig mot Tyskland. Selv om de alle synes at politikk ikke har noe med forskning å gjøre, tvinges de til å velge side – selv den nøytrale svensken.

 

Premiere 30.03.2012 (Norge) 16.03.2012 (Sverige)
Sjanger: Thriller
Manus: Peter Dalle
Regi: Peter Dalle
Produsenter: Patrick Ryborn, Michael Eckelt, Synnøve Hørsdal og Marianna Rowinska
Medvirkende: Axel Prahl, Richard Ulfsäter, Jeanette Hain, Tom Burke, Allan Corduner, Sven Nordin

Full kredit på IMDB