dom över död mann

Fra 1933 til 1945 er Torgny Segerstedt sjefsredaktør for Göteborgs Handels och Sjöfartstidning. Han utfordrer Hitler og naziregimets ledere med sine kontroversielle artikler. Noen av dem leses opp i engelsk radio samme dag som de publiseres, og i Norge betrakter de han som en helt. Den svenske kongen og regjeringen frykter konsekvensene.

Sverige er nøytrale, og de nøler ikke med å gjøre hva som helst for å holde landet utenfor krigen. Men mot alle odds, med pennen som eneste våpen, tar han opp kampen.

Torgny har et stormende kjærlighetsliv. Han er stadig i konflikt med seg selv, låst fast i et innviklet og lidenskaplig kjærlighetsdrama med tre ulike kvinner. Til sist tvinges han til å ta konsekvensen av sine handlinger både politisk og privat. Da Tredje Riket faller, innser han at meningen med hans modige og kaotiske liv er over, og bare døden gjenstår.

En gripende og dramatisk fortelling om en mann som ikke kunne bringes til taushet.

Premiere: 07.12.2012
Sjanger: Drama
Produksjon: Filmlance International AB
Manus: Klaus Rifbjerg og Jan Troell
Regi: Jan Troell
Produsent: Francy Suntinger
Executive produsenter: Lars Blomgren, Lone Korslund, Jessica Ask, Per Erik Svensson, Gunnar Carlsson, Synnøve Hørsdal, Bert Åke Eriksson, Helena Sandermark, Mikael Frisell, Jan Troell og Merete Mortensen
Co-produsenter: Film i Väst, Filmpool Nord, Nordisk Film, Stena Sessan, NFPP, Dagsljus Filmequipment, SVT og Maipo Film AS

Medvirkende: Jesper Christensen, Pernilla August, Ulla Skoog, Björn Granath

Full kreditering på IMDB