den siste revejakta

– Noia er når man tror at noen følger etter deg, men når du veit det, da er det noe annet, ikke sant? sier Carl i Den siste revejakta. Hippienes tiår går mot slutten, og 80-tallet nærmer seg med stormskritt. Carl og Robert er to sløye typer som lever i harmoni med verden rundt seg og lar livet passere i en evig hasjrus. De tjener sine slunkne grunker på småsalg av tjall, og mener selv at de sørger for livsnødvendig påfyll til en lidende befolkning.

Etter tidenes verste tørke i Oslos gater står de to nå foran det siste store kuppet: 45 kg høykvalitets nepalsk hasj skal spres – og gjøre Carl og Robert steinrike. Endelig skal drømmen om hippiekollektiv på landet realiseres! Men så dukker Glenn opp, en finansiell bakmann med ambisiøse jappeplaner. Carl og Robert vekkes fra sin sløve harmoni og må kjempe tilbake. Utstyrt med afghanerpels, ghettoblaster og en sliten Peugeot, står de foran en heseblesende, dramatisk og hysterisk morsom tripp gjennom Oslos underverden og like til Finnskogen.

Den siste revejakta er basert på Ingvar Ambjørnsens kultbok om overgangen fra 70-tallets uskyldige idyll, til jappetidas beinharde individualisme. Filmen regisseres av Ulrik Imtiaz Rolfsen som tidligere har stått bak filmer som Izzat og Varg Veum – Bitre blomster.

Premiere: 29.08.2008
Sjanger: Krimkomedie
Manus: Thomas Seeberg Torjussen og Mette M. Bølstad
Basert på "Den Siste Revejakta" av Ingvar Ambjørnsen
Regi: Ulrik Imtiaz Rolfsen
Produsent: Synnøve Hørsdal
Medvirkende: Kristoffer Joner, Nicolai Cleve Broch, Marte Germaine Christensen, Kåre Conradi

Full kreditering på IMDB