Åpningsfilm i Chicago!

Colin Farrell og Liv Ullmann åpner filmfestival i Chicago.

Liv Ullmanns Frøken Julie er åpningsfilm på Chicago internasjonale filmfestival onsdag 9. oktober. Liv Ullmann vil selv være til stedet og åpne festivalen, sammen med Colin Farrell som spiller den mannlige hovedrollen i filmen.

Sonja Henies liv blir film

Foto: The Henie Onstad Art Centre Archives

Foto: The Henie Onstad Art Centre Archives

Vi er i full gang med forarbeidet til filmen om Sonja Henie, jenta som ble superkjendis i USA og har en stjerne på "Walk of Fame" i Hollywood.

Oscar-kandidat Anne Sewitsky skal regissere filmen og castingen er allerede i gang. Vi leter nå etter kvinnen som skal spille den norske kunstløpersken som vant flere OL- og VM-medaljer. I 1937 kom gjennombruddet som skuespiller i den gylne epoken i Hollywood.

Fortsatt på teater i Praha

Man kan fortsatt se Kunsten å tenke negativt på teater i den Tsjekkiske hovedstaden. Premieren var i april 2010.

Over 10 200 mennesker har sett teaterversjonen av filmen fra 2006 siden åpningen. Oppsetningen har vært vist 36 ganger. Bård Breien har skrevet historien om trafikkskadde og handikappede Geirr, og fra filmen husker vi Ingvild, Tori, Lillemor, Asbjørn, Marte og Gard. De er alle med i teaterversjonen i Praha.

Nå kan du kjøpe filmmusikken!

18. august 2011: PRESSEMELDING - Amanda-nominert filmmusikk gis ut denne uken.

daWorks gir i dag ut filmmusikken til den prisbelønte norske suksessen Sykt Lykkelig. Den anerkjente filmkomponisten Stein Berge Svendsen fra Kristiansand, står bak den nyskrevne musikken og han er nominert til Amanda i klassen for Årets Filmmusikk sammen med Wenche Losnegård. Amanda deles ut i direktesendt TV-show på TV lørdag 21. august, fra filmfestivalen i Haugesund. Sykt Lykkelig (eller Happy, Happy som den heter på engelsk) fikk tidligere i år juryens Grand Prix under Sundance-festivalen og er også nominert til flere Amanda-priser. Filmen er dessuten på kortlisten over mulige norske kandidater til den kommende Oscar-nomineringen.

Utgivelsen av filmmusikken følger i rekken av nye norske plateutgivelser som kun gis ut digitalt. Musikken er nå blandt annet tilgjengelig hos iTunes, Platekompaniet.no, WiMP og Spotify.

Sykt Lykkelig er regissert av Anne Sewitsky og produsert av Maipo AS v/Synnøve Hørsdal.

Pris for beste manus til sykt lykkelig

29. juni 2011 var manusforfatter Ragnhild Tronvoll i Belgia for å motta Best Screenplay Award til Sykt Lykkelig på Brussels Film Festival. Prisen på 2000 Euro ble utdelt av ASA (Francophone Association of Belgian Screenwriters) and SABAM (Belgian Association of Authors, Composers and Publishers).

Manusforfatter Ragnhild Tronvoll dro ned og tok imot prisen. Dette er hennes egen beskrivelse av opplevelsen:
Det deles ikke ut så mange manuspriser der ute, så det var utrolig stas å få den anerkjennelsen. Jeg forstod ikke så mye av begrunnelsen - prisutdelingen foregikk på henholdsvis fransk og nederlandsk - men jeg forstod da navnet mitt (for anledningen plettfritt uttalt. Folk har en tendens til å bli litt bleke når jeg presenterer meg. Ragnhild er jo nesten helt umulig å si, hvis du ikke er innfødt nordmann) og kom meg ned på scenen og fikk tatt imot mitt livs største blomsterbukett. Senere sa juryen at det spesielt var friskheten i filmen de hadde falt for. At de satte pris på at det var "a fresh take on an old story". De likte at vi hadde behandlet temaet "komme ut av skapet" fra en ny vinkel, og at vi hadde gjort det på en såpass rå og overraskende måte. Og det var jo deilig å høre. Det er jo det som hele tida har vært vårt fokus, å tørre å dra ting langt ut, og rett og slett være litt spreke.

Fem Amanda-nominasjoner

Fire skuespillere er nominert for sine prestasjoner i Maipo-produksjoner, samt musikken til Sykt Lykkelig. Disse ble presentert på en pressekonferanse i Oslo, torsdag 23. juni 2011.

Musikkansvarlig Wenche Losnegård og komponist Stein Berge Svendsen er nominert for musikken i Sykt Lykkelig. I kategorien Beste Kvinnelige Skuespiller, er Agnes Kittelsen (Sykt Lykkelig) nominert for sin rolle som Kaja og i Beste Mannelige Skuespiller, er Henrik Rafaelsen (Sykt Lykkelig) nominert for rollen som Sigve.

I kategorien Beste Kvinnelige Birolle - er både Maria Bonnevie (Maskeblomstfamilien) og Kjersti Holmen (Mennesker i Solen) nominerte.

Årets Amanda show, går av stabelen lørdag 20. august 2011 i Haugesund.

Kunsten å tenke negativt som teater – i Praha!

27. april 2010 har Kunsten å tenke negativt premiere på et teater i den tsjekkiske hovedstaden.

Premieren er 27. april på et kjent teater i Praha. Salen har 300 plasser og av det vi har sett av bilder fra scenen, ser det riktig så bra ut! I Tsjekkia ble filmen veldig populær, og fikk blant annet pris under festivalen i Karlovy Vary og i Czeck Lion ble den kåret til beste utenlandske film i 2007.