Bare Bea

Bea er 16,5 år. Hun går i første gym, skriver i skoleavisen og er den siste i venninnegjengen som ikke har hatt sex. Hun er forelsket i skolens kjekkeste, smarteste og kuleste; tredjeklassingen Daniel.
 
Men så; underet over alle undere, viser det seg at interessen er gjensidig. Alle muligheter åpner seg for det sosiale liv og nye erfaringer. Venninnegjengen ser bare ett problem: Nemlig det faktum at når man for første gang skal ligge med noen, så må man aldri gjøre det med noen man er forelsket i. Første gang blir nemlig alltid mislykket! Et problem for Bea, og det blir venninnen Mia som finner løsningen: Anders.
 
Anders vil bli gartner, han er 19 år, helt ubetydelig, og derfor perfekt som prøvekanin. Mia fikser et møte mellom ham og Bea, men glemmer å informere Anders om at hans rolle som sengevenn kun er av praktisk karakter.
 
Etter det klumsete – men også vellykkede – møtet, har han derfor grunn til å tro at Bea er oppriktig interessert i ham. Men det er hun altså ikke. Hun skal jo bli sammen med Daniel. I hvert fall synes alle venninnene hennes at hun skal bli sammen med Daniel. Og det er jo det hun også vil? Eller vil hun noe helt annet? For eksempel flytte til Canada og begynne på ny skole?

Premiere: 23.01.2004
Sjanger: Ungdom
Manus: Johan Bogaeus
Regi: Petter Næss
Produsent: Synnøve Hørsdal
Medvirkende: Kaia Foss, Kamilla Grønli Hartvig, Ida Thurmann-Moe, Maria Gullaksen Brinch, Kim S. Falck-Jørgensen, Espen Klouman Høiner, Geir Atle Johnsen, Janne Kokkin, Ingrid B. Buaas

Priser og nominasjoner
National Film Award Amanda for Best Children & Youth Film

Full kredit IMDB