asfaltenglene

Det er ferie. 12-åringene Maja, Rikke og Ohna driver dank på Ohnas familierestaurant Saigon House. De har store ambisjoner om å ikke løfte en finger denne sommeren, men så dukker politiet opp og finner narkotika gjemt i restaurantens kjølelager. Saigon House stenges og Ohnas storebror blir arrestert. Jentene vet at han er uskyldig, men han slipper ikke ut av fengsel før narkotikaligaen avsløres.  Asfaltenglene tar saken.

De havner midt i et drama med menneskesmuglig, biljakter, karatespark, romantikk og vårruller. De finner hemmelige kjellerrom, illegale flyktninger, en prest som ikke er prest, en kirke som ikke er en kirke, en politidame som nekter å lytte og en kjeltring som aldri gir opp.

Maja er smart, Ohna kan karate, Rikke synger som en lerkefugl. Sammen balanserer de på høye gjerder og på kanten av loven for å løse saken. De får hjelp av Orpham – et råskinn på sykkel, bestemor Noi - et råskinn bak rattet, og Fredriksen - et råskinn av en hund som tror hun er menneske.

På med solbrillene! Det blir action og spenning og stekende hete i Oslo sentrum!

Premiere: 26.02.2010
Sjanger: Barn/Action
Manus: Vibeke Idsøe, Mette M. Bølstad, Kjersti Ugelstad – etter en idé av Ellen J. Alveberg
Regi: Lars Berg
Produsent: Synnøve Hørsdal
Medvirkende: Emma Høgh Åslein, Nini Bakke Kristiansen, Helene Nybråten, Kristin Skogheim, Jeff Ranara, Edward Schultheiss og Pia (Steindal) som hunden Fredriksen

Priser og nominasjoner
KiKiFe - Kinder-Kino-Festival Schwäbsiche Gmünd: Best Feature Film - Children's Jury

Se full kredit på IMDB